Lippukunta

Partiolippukunta Kostian Kahlaajat ry eli KoKa on Pälkäneellä toimiva monipuolinen partioyhteisö. Kaiken taustalla on tunturipuroveden kirkas ajatus yhdessä tekemisestä ja henkisestä kasvusta. Lippukunta pyrkii jatkuvasti parantamaan toiminnnan puitteita, tekemisen laatua ja kehittämään toimintaa.

2010 ja 2011 vuosien aikana lippukunta sai mm. uuden/oman lippukuntalipun, komean puuvajan Aivujärven Laavulle. Lisäsäksi kokoontumistila, eli tukikohtaamme Kolo remontoitiin laajamittaisesti. Vuoden 2012 aikana on myös tarkoitus edelleen kehittää Aivujärven Laavualuetta, eli sinne tullaan rakentamaan ainakin uusi laituri.

Kahlaajat toimivat luontevasti metsässä, vesillä sekä myös tarvittaessa rakennetulla alueella niin kesällä kuin talvellakin. Aktiivinen toimijajoukko retkeilee, vaeltaa, kisailee, meloo, pyöräilee, (metsä)hiihtää, leireilee ja osallistuu muuhunkin monimuotoiseen toimintaan. Olemme kotonamme takamailla sekä erämaavesistöissä, rakennettua ympäristöä unohtamatta. Muutamien viimevuosien selkeinä painopistealueina ovat olleet niin kajakkimelontaretket kuin myös mielenkiintoa osakseen kerännyt ulkomaanmatkailu. Lisäksi suunnistustaidon ja -harrastuksen määrää tullaan nostamaan lippukunnan jäsenissä.

Lippukunnan yleisimmät toiminta- ja harjoittelualueet löytyvät Pälkäneen Aivujärveltä, Mallasniemestä, Seitsyestä, Rajalansaaresta, Laipan takamaista ja eri lähivesistöistä. Lisäksi esimerkiksi Helvetinjärven Kansallispuisto on suosittu vaelluskohde ja Lappiin suuntautuvissa reissuissa tukikohtana käytetään pääasiassa Lapin Hämettä.

Partion aatemailma on arvoisessaan asemassaan KoKan toiminnassa ja hengessä. Lippukunnan toiminnan ytimessä on myös johtava ajatus lasten ja nuorison kasvattamisessa kunnollisiksi kansalaisiksi. Toisen auttaminen ja huomioon ottaminen, pyrkimys pois itsekkyydestä ja mukavuusalueella olemista sekä oppiminen ryhmätoimimaan ovat KoKan toiminnassa vahvoina kivijalkoina.

Symboliikka, heraldiikka ja tunnukset ovat lippukunnalle tärkeä osakokonaisuus, ja niiden suhteen on käynnissä kiihkeä kehityspyrähdys. Virallinen partioasu on tietenkin käytössä KoKalaisilla, kun joukot suuntaavat partioparaatiin ja vastaaviin juhlallisiin tilanteisiin.

KoKan taustayhteisönä toimii Pälkäneen evakelilais-luterilainen seurakunta. Lisäksi kenttä- ja operaatiotoiminnan tukena on myös lasten vanhempien ja muiden vapaaehtoisten huima työpanos. Myös Pälkäneen kunta sekä joukko paikallisia yrityksiä tukee toimintaa.